- Udostępnij
- Pliki do pobrania:
Przez żołądek do serca. Warsztaty kulinarne
Warsztaty dla dorosłych i młodzieży i dzieci od lat 10.
Tym razem będziemy degustować kuchnię ukraińską.
Ale oprócz gotowania - ciekawostki.
Co znany nam dobrze barszcz ukraiński ma wspólnego z ukraińską kuchnią?
Jak się robi zrazy i sałatkę jarzynową? W czym jest podobna a czym różni się kuchnia polska od ukraińskiej?
Tajemnice tej ostatniej odkryją dla was Larysa Vychivska i Natalia Balatska. Tradycyjnie dowiemy się czegoś więcej o naszym sąsiedzie z południowego wschodu, posłuchamy ukraińskiej
muzyki i ugotujemy razem kilka dań.
Spotkanie poprowadzi Agnieszka Rodowicz.
udział bezpłatny - zapisy: agnieszka@agnieszkarodowicz.com
Ograniczona ilość miejsc
Projekt finansowany z Funduszu Animacji Kultury