rodzaj wydarzenia
Warsztaty
kiedy
od 25.08.2018 / Sobota / 12:00 do 16.08.2018 / Czwartek / 09:12
gdzie
DK Praga
Przez żołądek do serca. Tadżykistan
Kolejna odsłona kulinarnych warsztatów poświęconych różnym krajom dla dzieci (od 10 lat), młodzieży i dorosłych ze smykałką do gotowania.
Tym razem zaprezentujemy kuchnię Tadżykistanu, który jest też jednym z najbiedniejszych krajów świata. Mimo to jego mieszkańcy są bardzo gościnni a czarka herbaty jest zaproszeniem do rozmowy.
O tym jak Tadżycy przyrządzają herbatę, co to jest lepioszka i czy kajmak ma coś wspólnego ze znanym w Polsce słodkim kremem opowiedzą Muhamadjon Kabirov i Agnieszka Rodowicz. Nauczą Was też robić pilaw i mantu - tadżyckie pierogi.
Udział bezpłatny - obowiązują zapisy on-line w linku pod zdjęciem.
Projekt finansowany z Funduszu Animacji Kultury