- Udostępnij
- Pliki do pobrania:
INDIE. Warsztaty kulinarne
PRZEZ ŻOŁĄDEK DO SERCA
Położone w Azji Południowej Indie, o których mówi się kontynent z powodu ich wielkości, są największym krajem świata pod względem powierzchni i drugim pod względem liczby ludności: Indusów jest grubo ponad miliard, którzy mówią ponad 20 językami. Indie mieszczą w sobie zarówno jedne z najwyższych gór świata, ogromne rzeki, tropikalne lasy jak i pustynie.
Oczywiście kuchnia indyjską jest podobnie różnorodna co cały kraj.
Ponieważ dominującą religią jest hinduizm w dużej mierze jest to kuchnia wegetariańska i potrawy na bazie ryżu, warzyw, roślin strączkowych, z mleczkiem i miąższem kokosów i wielką ilością przypraw, często ostrych.
O kraju i jego kuchni opowiedzą Agnieszka Rodowicz i Mohamed Firose, który nauczy was też przyrządzać kilka dań z Kerali, stanu z którego pochodzi.
Warsztaty przeznaczone dla osób powyżej 12 roku życia.
udział bezpłatny - zapisy online: https://www.strefazajec.pl/course/view/id/11650
Projekt finansowany z Funduszu Animacji Kultury